Buduatta Orphanage
Lieve allemaal!
Op dit moment zit ik in een internet cafe in Cape Coast. Dit is ongeveer 2 uur rijden vanafhet dorpje waar wij gisteren zijn aangekomen.
Donderdagavond een gezellige laatste avond gehad met Anne, Juliette, Karin en Dinant. We zaten in een wat luxure pizzeria, want er waren alleen maar blanken...
Vrijdagochtend om 08.00u zaten we klaar om opgehaald te worden, maar Tina en het busje kwamen pas om 09.45u. Toen alle koffers (van 15 man ongeveer) een auto met laadbakgeladen entoen met een busje naar Buduatta. Wij zouden als eerste afgezet worden. Na ongeveer een uur sloegen we rechtsaf wanneer we het bordje van het dorp zagen, Oh my god! Dit is echt de middle of nowhere dacht ik. Het is wel een supermooie omgeving, heel veel groen! Niet veel later kwamen we aan bij hetweeshuis. Alle kinderen kwamen aangerend en gingen in een groepje staan en begonnen te zingen.Kregen gelijk een knuffel van een vrouw die daar werkt (oma). Tijdens het zingen word je toch wel emotioneel! Hier hebben we ook Bibi en Yvonne ontmoet, twee meiden die hier al waren. Het afscheid nemen van de groep was heftig, alle emotieskwamen er op dat moment even uit. Ik kreeg gelijk weer een knuffel van een meisje die daar werkt, met de woorden Sorry Sorry!Als er iets gebeurd, (hoofd stoten ofzo) zeggen de Ghanezen sorry sorry.De bus reed nog niet weg of het begon te stort regenen. Het is hier nog steeds regenseizoen, en dat kan je hier nu wel merken.De twee kleinsten vroegen gelijk om aandacht en wilden opgetild worden.Ze zijn echt geweldig! Na de luch, wat voor ons apart word gemaakt en we in het kantoortje eten (je schaamt je wel even op dat moment), even gepraat met Mr. Moses.Hij is de oprichter van het weeshuis. Een man met een buik die de hele dag op een stoel zit en mensen commandeert. Hij is wel heel aardig en als we willen reizen mogen we ook vrijdag al weg en desnoods maandag terugkomen. Verder 's middags de namen geleerd van de kinderen en 's avonds met de taxi naar ons onderkomen voor de komende tijd. In de kleinste taxi met 4 koffers en 4 mensen over een landweggetje gereden. We hingen met de achterkant van de auto op de grond. Haha! Onderkomen is prima! Een aparte kamer met twee grote bedden en kasten. Douche en wc apart, allemaal heel goed te doen! Niet super schoon, maar hebben tenminste gewoon een douche en wc voor zolang we water hebben.
Vanmorgen met de TroTro richting Cape Coast. Vrij snel hadden we een tro tro gevonden die daar heen ging. Een TroTro is een minibusje die vol gaat met mensen en langs kleine dorpjes enzo gaat. Een goedkope manier van reizen! Na ongeveer twee uur en 3,5 Cedi kwamen we aan in Cape Coast. GElijk met de taxi naar een guest house gereden die nog plek had. Sammo Guest house waar we ontvangen werden door een erg aardige man. Hebben een kamer voor 7,50 Cedi pp. Top! Hier de hele dag city seeing gedaan. Cape Coast Castle gezien waar de slaven gevangen werden gehouden. Ook Fort William en Fort Victoria gezien. wamen nog in gesprek met een vrouw die vandaag de begrafenis van haar moeder had. Heel lief mens en we gaan onze foto met haar naar opsturen, vind ze geweldig!
Net gegeten bij een restaurantje aan het strand. PRachtig uitzicht over zee! Morgen met TroTro naar Kakum National Park waar we Juliette, Karin, Dinant en een fransje meisje zullen zien.
Dit was het even voor nu, tijd zit er op!
Veel liefs en kus Marije
He Marij, al over de shock van het verlies van Nederland heen? Het elftal (en de rest) is vandaag in Amsterdam gehuldigd, het leek alsof ze de cup hadden gewonnen. Wel mooi voor de jongens. Dat feest is weer voorbij. Jij zit vast in een heel andere wereld nu. Zorg goed voor de weeskinderen daar en voor jezelf. Ik ben benieuwd naar je volgende verhaal en foto´s.