marijekoers.reismee.nl

Welkom thuis

Lieve volgers,

ik ben weer veilig terug in Nederland! Gisterochtend vroeg kwam ik aan op Nederlandse bodem. :)

De extra laatste dag heb ik met Karin doorgebracht op het strand. Was nog wel even lekker ook al hadden we weinig zon. Eind van de middag, rond half 6, ben ik met de taxi naar het vliegveld vertrokken. Bepakt en bezakt aangekomen op het vliegveld kon ik vrij snel mn bagage inchecken. De immigratiedienst was ik ook vrij snel voorbij, dus alles ging voorspoedig. Nadat ik de douane door kwam nog een Iers meisje ontmoet die ook twee maanden vrijwilligerswerk heeft gedaan via Syto.  Bij de douane werd mij medegedeeld dat mijn drum niet mee mocht als handbagage. Heel verbaasd en beetje boos vroeg ik waarom dan wel niet. Nouja het mocht gewoon niet en voor het instappen moet ik mn drum dus afgeven en wordt ie gewoon in het ruim ingeladen. Heel vreemd en behoorlijk stom! Heb hem ook maar even goed duidelijk gemaakt dat ik het er niet mee eens was en dat het breekbaar is.

Helaas zijn we uiteindelijk ruim een uur later gaan boarden dan de planning. Maarja, we zijn nog steeds in Afrika, dus keek er niet zo heel gek van op. Mijn vertrek is dus zeg maar ook op zn Afrikaans (zei Karin zo mooi zondag). Uiteindelijk zijn we om kwart voor tien de lucht ingegaan. De warme maaltijd bestond uit rijst, kip en plantain. Haha. Iets waar ik dus totaal geen zin in had! Een filmpje gekeken en geprobeerd te slapen, maar dat wilde niet echt lukken. Iets over 6en in de morgen landden we op Schiphol. De douane was ik heel vrij snel door, maar helaas nog wel een tijdje op mn bagage gewacht. Gelukkig is mn drum er wel heel uitgekomen!

Heel fijn om mn ouders weer te zien en heb ben behoorlijk platgeknuffeld! Dank jullie wel voor dit warme welkom pap en mam! Op Schiphol mn eerste cappuccino gehad, haha. Erg lekker! Best gek om weer in een "luxe"auto te zitten, en geen houten kont te krijgen.

Thuisgekomen al mn souvenirs laten zien en cadeau gegeven. Als je dit zo ziet heb ik toch behoorlijk veel gekocht. Mja, het kost ook bijna niets en is allemaal zo leuk! Gelijk al mn kleren in de wasmachine gedaan, want het stinkt lekker naar de muffe kast op onze (schimmel)kamer. Het ruikt in huis nog steeds naar Ghana zeggen mn ouders. Haha, misschien omdat mn koffer nog in de keuken staat.

Verder die dag heerlijk genoten van de koffie met huisgemaakte appeltaart van mama. Owh wat was dat lekker zeg! Wel raar om weer thuis rond te lopen. Gewoon terug te zijn in het luxe leventje! Moet er wel heel erg aan wennen. Alles in huis is even gek; water uit de kraan, normale stoelen, radio en zo kan ik nog wel even doorgaan.

's Middags even lekker in de zon geslapen. Was toch wel erg moe! Ook van al die indrukken weer in NL.

Het bed vannacht was heerlijk! Ik heb heerlijk geslapen, wat ik eigenlijk niet echt had verwacht. Heel gek om een dekbed te hebben, in plaats van "vast" te liggen in een lakenzak. Het goede matras was wel heel fijn! Haha. Vandaag geprobeerd heel rustig aan te doen (moet ik echt doen zegt Juliette), maar is toch best lastig. Moet me er echt toe zetten om gewoon niets te gaan doen. Foto's op de computer gezet en toch maar even internetten. Hou ik niet lang vol, want krijg vrij snel hoofdpijn. Als ik de foto's zie van de kinderen krijg ik tranen in mn ogen en krijg toch wel heimwee! Het is toch eigenlijk mn tweede familie. Heb er 18 kinderen bij gekregen. Ik mis ze nu al...

Lezers, dit was mijn laatste verhaal over mijn avonturen in Ghana. Hoop dat jullie genoten hebben van mn verhalen, zoals ik genoten heb van mijn avontuur. Ik heb een geweldige tijd gehad en enorm veel geleerd! Ben enorm blij dat ik dit gedaan heb. :-). Op naar het volgende avontuur; woensdag begin ik met mijn stage bij Marriott in Amsterdam.

Zodra ik een mooi album gemaakt heb van de 1100 foto's (maar ook nog foto's van de anderen) laat ik het jullie natuurlijk weten!

Nogmaals bedankt voor al jullie reacties en tot snel.

Liefs Marije

Vul onderstaande velden in om een reactie te plaatsen op dit reisverhaal.

naam *
bericht *
   Stuur mij een e-mail bij nieuwe reacties op dit verhaal.

Laatste reacties

Meer reacties

Blijf op de hoogte!

Laat je e-mail achter en ik stuur je een mailtje als ik een nieuw verhaal of nieuwe foto's op de site heb gezet.

E-mail adres: